Ons team bestaat uit een groep mensen van heel gevarieerde achtergrond, maar allemaal geïnteresseerd in vernieuwing van het onderwijs. Hieronder stellen we onszelf kort voor.
Liliana Carrillo
Ik kom oorspronkelijk uit Colombia, en ben na omzwervingen in Spanje, Schotland en Zwitserland in België terecht gekomen. Ik ben van opleiding computerwetenschapper, ben ondernemer, en ben ook als onderzoeker verbonden met Artevelde Hogeschool in Gent. Ik ben gepassioneerd door innovatie die ten dienste staat van de samenleving en sociale problemen aanpakt. Ik wil helpen een betere wereld creëren.
Als moeder van twee ben ik al lang bezig met alternatieve vormen van onderwijs. Ik hou van ‘self-directed education’. In 2016 kwam ik in contact met Agile Learning Centers (ALC), en vervolgens bezocht ik verscheidene dergelijke scholen in de Verenigde Staten en volgde er intensieve training sessies. Het was een openbaring om te zien hoe ideeën en tools die ik reeds kende en toepaste als project management technieken in de computerwereld konden bijdragen om problemen in onderwijs op te lossen. Het was ook een verrassing te zien hoe ALCs geweldloze communicatie gebruiken. Ik wil nu de volgende stap wagen, en deze methodes naar België brengen.
Ik volg opleiding geweldloze communicatie, en neem de eerste stappen in deze transformerende wereld.
Ik ben gecertificeerd Agile Project Manager, Scrum Master en Scrum Product Owner.
Frederick Ducatelle
In mijn dagelijkse leven ben ik onderzoeker in Artificiële Intelligentie: ik werk aan spraakherkenning voor auto’s. Mijn interesse in alternatieve vormen van onderwijs begon toen ik mijn eigen kinderen wou helpen om meer te halen uit hun schoolloopbaan. Ik heb zelf nooit veel gehad aan de uren die ik op school moest spenderen, en was geschrokken toen ik zag dat er heel weinig veranderd was toen ik mijn kinderen naar school bracht. Er is zoveel meer mogelijk in onderwijs, als we de kinderen hun passies laten exploreren. Deze zomer volgde ik samen met mijn vrouw Liliana en mijn twee kinderen het eerste Europese ALC zomerkamp, in Griekenland. De ideeën waarmee ik daar in contact kwam waren gaven een antwoord op vele vragen rond onderwijs waar ik mee zat. Daarom wil ik nu helpen om deze om te zetten in de praktijk.
Marike Pons
Ik ben moeder van twee dochters. Zelf heb ik een lastige schoolcarrière achter de rug. Hoewel ik dol was op bepaalde vakken en die vol passie en interesse volgde, waren er veel te veel vakken die als ballast zwaar wogen. Ze slorpten mijn tijd en energie op zonder iets terug te geven. Veel liever had ik die tijd doorgebracht met het ontwikkelen van mijn passies en talenten.
Omdat het leven voor mij emotioneel moeilijk gestart was, zat ik bovendien slecht in mijn vel. Niemand had daar aandacht of interesse voor, niemand merkte het op. Laat staan dat er naar oplossingen gezocht werd.
Nu zie ik mijn eigen dochters met horten en stoten door hun schoolloopbaan gaan en ik denk bij mezelf: Dat kan beter! Waarom leren we niet gelukkig zijn, onszelf vinden, onszelf en anderen vertrouwen?
De talenten en passies die ik ontwikkelde en met veel plezier doorgeef zijn:
Als beeldend kunstenaar: tekenen, schilderen, boetseren, bricoleren, mozaïeken maken, ceramiek, …
Als therapeut: Geweldloze communicatie, familieopstellingen, regressie, reiki en meditatie.
Stijn De Neve
Ik werk al 15 jaar met veel enthousiasme met kinderen in diverse settings o.a. op het speelplein, in de scouts, in de buitenschoolse kinderopvang en in democratisch onderwijs. In 2010 heb ik de democratische school, ‘Sudbury School Gent’ mee opgericht. Ik neem graag de tijd om te luisteren wat er echt leeft bij kinderen, want als kinderen zich erkent en gewaardeerd voelen dan komt het mooiste van het kind naar buiten. Tussen de kinderen ontpop ik als een echte speelvogel door o.a. heuse fantasiewerelden te creëren, kampen te bouwen, toneel te spelen, te ravotten en allerhande spelletjes te bedenken en te spelen.
Sinds 2009 verrijkt geweldloze communicatie mijn leven. Door intense opleidingen blijft ik me hierin verdiepen. Verbindende communicatie geeft me zicht op wat erin mezelf leeft en wat er in de ander leeft, en zo kunnen we tot oplossingen komen die verrijkend zijn voor iedereen. Graag geef ik mijn inzichten door om met vertrouwen, verbinding, respect en gelijkwaardigheid met kinderen om te gaan.
Barbara Ducatelle
In het dagelijks leven ben ik leerkracht lichamelijke opvoeding en natuurwetenschappen/biologie. Mijn broer en schoonzus hebben mijn interesse geprikkeld voor het nieuwe onderwijssysteem. Ik heb meer dan 11 jaar ervaring in het huidige onderwijs waarbij ik open sta voor vernieuwing.