ALC Talent-in!

Vrij spelen, vrij leren

Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit een groep mensen van heel gevarieerde achtergrond, maar allemaal geïnteresseerd in vernieuwing van het onderwijs. Hieronder stellen we onszelf kort voor.

 

Liliana Carrillo

Lili

Ik kom oorspronkelijk uit Colombia, en ben na omzwervingen in Spanje, Schotland en Zwitserland in België terecht gekomen. Ik ben van opleiding computerwetenschapper, ben ondernemer, en ben ook als onderzoeker verbonden met Artevelde Hogeschool in Gent. Ik ben gepassioneerd door innovatie die ten dienste staat van de samenleving en sociale problemen aanpakt. Als moeder van twee ben ik al lang bezig met alternatieve vormen van onderwijs. In 2016 kwam ik in contact met Agile Learning Centers, en vervolgens bezocht ik verscheidene dergelijke scholen in de Verenigde Staten en volgde er intensieve training sessies. Het was een openbaring om te zien hoe ideeën en tools die ik reeds kende en toepaste als project management technieken in de computerwereld konden bijdragen om problemen in onderwijs op te lossen. Ik wil nu de volgende stap wagen, en deze methodes naar België brengen.

Certified Agile Project Manager

Certified Scrum Product Owner

Certified Scrum Master

 

Elizabeta Zijlstra Jovanovska

Ik ben een onafhankelijke consultant, sociale innovator en onderzoeker, met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van civiel en jeugdwerk in Macedonië en Europa. Mijn achtergrond is in vergelijkende literatuurwetenschap, governance en jeugdwerk, evenals niet-formeel onderwijs en sociaal ondernemerschap. In mijn beroepsleven was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van grootschalige governance- en jeugdprogramma’s met focus op menselijke waarden, sport, jeugd betrokkenheid en participatie, kunst en creativiteit, milieu, ondernemerschap, jeugdmedia, Europese integratie en sociale integratie. Ik heb ook samengewerkt met alternatieve onderwijsinstellingen in India bij het ontwikkelen van niet-formele onderwijsprogramma’s voor de re-integratie van buitenlandse schoolkinderen binnen de gemeenschap. Daarnaast ben ik actief op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, als Community Development facilitator, Permaculture ontwerper en als Doula. Mijn passie ligt bij leer en vaardigheidsontwikkeling – daarom ben ik extra enthousiast over de vorming van het Europese ALC-netwerk en de ALC Talent-In evenementen die we gaan organiseren. Mag het plezier beginnen! 🙂

 

Jan Zijlstra

Ik ben geboren in Nederland en heb jarenlang in verschillende landen in Europa, Azië, Australië en Latijns Amerika geleefd, gereisd en gewerkt. Nu woon ik samen met mijn vrouw en zoon in Macedonië en werk als community development facilitator, Ecovillage Ontwerper, Permacultuur trainer en adviseur in duurzame ontwikkeling en veranderings-management.
Mijn reis en werk ervaringen hebben me duidelijk gemaakt dat velen van ons de tools en flexibiliteit missen om op een goede en ontspannende manier met de steeds sneller veranderende omgeving om te gaan.
Het huidige onderwijssysteem draagt hier sterk aan bij, Het brengt veel schade toe aan de creatieve vaardigheden van kinderen en hun natuurlijke verbinding met hun omgeving. Kinderen durven daardoor steeds minder te vertrouwen op hun intuïtieve besluitvormingsvaardigheden, waardoor hun vermogen zich weerbaar op te kunnen stellen tegen alles wat op hun afkomt sterk afneemt.
Doordat de ALC methode juist de creatieve vaardigheden en intuïtie van kinderen versterkt, biedt deze hen de juiste tools in de beste omgeving om hun eigen potentieel te vergroten. Graag help ik er dan ook aan mee om deze tools voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

 

Frederick Ducatelle

Fred

In mijn dagelijkse leven ben ik onderzoeker in Artificiële Intelligentie: ik werk aan spraakherkenning voor auto’s. Mijn interesse in alternatieve vormen van onderwijs begon toen ik mijn eigen kinderen wou helpen om meer te halen uit hun schoolloopbaan. Ik heb zelf nooit veel gehad aan de uren die ik op school moest spenderen, en was geschrokken toen ik zag dat er heel weinig veranderd was toen ik mijn kinderen naar school bracht. Er is zoveel meer mogelijk in onderwijs, als we de kinderen hun passies laten exploreren. Deze zomer volgde ik samen met mijn vrouw Liliana en mijn twee kinderen het eerste Europese ALC zomerkamp, in Griekenland. De ideeën waarmee ik daar in contact kwam waren gaven een antwoord op vele vragen rond onderwijs waar ik mee zat. Daarom wil ik nu helpen om deze om te zetten in de praktijk.

 

Marike Pons

Ik ben moeder van twee dochters. Zelf heb ik een lastige schoolcarrière achter de rug. Hoewel ik dol was op bepaalde vakken en die vol passie en interesse volgde, waren er veel te veel vakken die als ballast zwaar wogen. Ze slorpten mijn tijd en energie op zonder iets terug te geven. Veel liever had ik die tijd doorgebracht met het ontwikkelen van mijn passies en talenten.
Omdat het leven voor mij emotioneel moeilijk gestart was, zat ik bovendien slecht in mijn vel. Niemand had daar aandacht of interesse voor, niemand merkte het op. Laat staan dat er naar oplossingen gezocht werd.
Nu zie ik mijn eigen dochters met horten en stoten door hun schoolloopbaan gaan en ik denk bij mezelf: Dat kan beter! Waarom leren we niet gelukkig zijn, onszelf vinden, onszelf en anderen vertrouwen?
De talenten en passies die ik ontwikkelde en met veel plezier doorgeef zijn:
Als beeldend kunstenaar: tekenen, schilderen, boetseren, bricoleren, mozaïeken maken, ceramiek, …
Als therapeut: Geweldloze communicatie, familieopstellingen, regressie, reiki en meditatie.

 

Barbara Ducatelle

In het dagelijks leven ben ik leerkracht lichamelijke opvoeding en natuurwetenschappen/biologie. Mijn broer en schoonzus hebben mijn interesse geprikkeld voor het nieuwe onderwijssysteem. Ik heb meer dan 11 jaar ervaring in het huidige onderwijs waarbij ik open sta voor vernieuwing.